Sie sind hier: Guestbook  

ARI-MATTI

Hari-Matti

Ciao!

Olemme 4 henkinen perhe Helsingistä, Suomesta. Vietimme huikean hienon 10 päivän loman heinäkuussa 2010 Silvissä. Tullessamme Pescaran lentokentälle oli isäntämme meitä vastassa ja ajoi meidät autollaan asunnollemme. Samalla saimme esittelyn alueesta ja vinkkejä loman viettoon. Asuntoamme (Rosa) kai voisi kuvailla suomalaisittain kaksikerroksiseksi rivitaloksi, jossa molemmissa kerroksissa on terassi/parveke. Varustukseltaan asunto on vaatimaton, mutta siisti ja puhdas sisältäen mm. pyykinpesukoneen ja ilmastointilaitteen toisessa makuuhuoneessa. Heinäkuun helteillä ilmastointi olikin tarpeen. Läheisyydessä sijaitsevat kaikki tarvittavat palvelut, iso supermarket ja pienempiä elintarvikekauppoja. Ravintoloita, kahviloita, partureita, kampaamoita, jäätelöbaareja, vaatekauppoja ja pankkiautomaatteja löytyy kaikkialta.

Rantaan majapaikasta on matkaa n. 300m. Upeaa hiekkarantaa riittää silmän kantamattomiin molempiin suuntiin. Mahdollisuus on valita yksityisiä, maksullisia rantoja tai julkisia ja maksuttomia rannanpätkiä. Itse suosimme julkisia, sillä niillä oli paremmin omaa tilaa ja meri yhtä lämmintä ja kaunista kuin aidan takanakin. Maksullisen rannan baari- ja ravintolapalveluita sai toki käyttää vapaasti. Juotavaa rannalla kuluukin n. 35-40 asteen helteessä. Parina päivänä saimme myös nopean, mutta virkistävän rankkasateen niskaamme. Silvi Marinan kulttuuritarjonta on sinänsä aika vähäistä, rakennuksetkin melko moderneja. Siksi rantalomailun vastapainoksi suosittelemme sisämaan retkeä. Muutaman kilometrin päässä rantakaistaleesta alkavat todella kauniit Abruzzon alueen vuoret ja vuoristokylät, joissa kyllä riittää nähtävää ja hämmästeltävää. Oma auto ei ole Silvi Marinassa välttämätön, mutta se antaa mahdollisuuden avartaa näkymiä hiekkarannan ulkopuolelle. Bussejakin kannattaa käyttää ja ne ovat edullisia. Matkaliput täytyy kuitenkin ostaa etukäteen lukuisista tupakkakaupoista. Marcello vei meidät eräänä päivänä vuorille, jossa kävimme lähes 3000metriä korkean huipun tuntumassa. Matkalla söimme paikallista grillivarrasherkkua ja juustoja, sekä päälle kipattiin loistavaa alueen omaa viiniä. Palvelu oli iloista ja kaukaa Suomesta tulleita huomioivaa. Suosittelemme.

Kaikissa asioissa saatoimme kääntyä tarpeen tullen mahtavan isäntämme Marcellon puoleen, mistä hänelle suurimmat kiitokset.

Arrivederci!


Ari-Matti, Virpi, Vivica (14) ja Marius (12) from Finland
 
Siana | Dietmar Auweiler